Eynderhoof is gelegen in de mooie landelijke en groene omgeving van het dorp Eind, gemeente Nederweert. Het museum wordt onderhouden, bemand en beheerd door vrijwilligers. Daarom heeft het museum een eigen gezicht, niet alleen qua cultuur en historie, maar ook wat betreft beheer en exploitatie.

In het museum is veel te zien, te beleven en te ondernemen voor jong en oud. Een bezoek aan de mooie Peel regio is pas echt compleet na een bezoek aan dit Limburgs Openluchtmuseum. Spelen, eten, drinken, knutselen, ontdekken, beleven en bewonderen. Dat past bij dit doe-museum.


Nationaal Park De Grote Peel is een weids, waterrijk en stil hoogveengebied dat vooral bekend staat om zijn vele vogelsoorten en bijzondere geschiedenis. Overal in het landschap zijn de ‘littekens’ van de turfwinning in het verleden nog zichtbaar. De Grote Peel zelf kunt u mede dankzij de knuppelbruggen te voet verkennen. Alle peel gebieden zijn rondom met de fiets te bewonderen.

 

 

 
Dagcamping de Houtsberg is een gratis speeltuin met veel picknickplekken en vanuit daar lopen een aantal mooie wandel- en fietsroutes.


Wandeltocht door het natuurgebied Sarsven en de Banen, Natuurparel Philomenahoeve en de Kwegt. In een groot deel van het gebied heeft turfwinning plaatsgevonden. Door de ontvening heeft het landschap een grote verandering ondergaan, zo ontstonden er vennen en plassen die later weer andere doeleinden kregen. Ook de aanleg rond 1926 van het verbindingskanaal tussen de plaatsen Wessem en Nederweert, heeft veel invloed op het landschap gehad, veel van de vennen verdwenen onder het zand dat vrijkwam, het Sarsven en de Banen waren de weinige vennen die overgebleven. Recent zijn er aan beide zijde van het verbindingskanaal vennen hersteld. De wandeltocht gaat rond het grote ven in de Kwegt aan de noordzijde van het kanaal. Als bezienswaardigheid komt men in de Natuurparel Philomenahoeve langs de recent gebouwde schaapskooi.